Salı, Mayıs 30, 2006

Gürcistan Kültür Günleri

"TİFLİS – İSTANBUL GÜRCİSTAN KÜLTÜR GÜNLERİ" (1-3 HAZİRAN 2006) - ERİSİONİ İSTANBUL"A GELİYOR

Gürcüstan Ankara Büyükelçiliği , İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Tbilisi Belediyesi'nin ortak organizasyonu ile 1-3 Haziran 2006 tarihlerinde arasında İstanbul’da "TİFLİS – İSTANBUL GÜRCİSTAN KÜLTÜR GÜNLERİ" yapılacak.

"Gürcistan Kültür Günleri"nin resmi açılışı 1 Haziran 2006 Perşembe günü saat 19:00'da CRR (Cemal Reşit Rey) Konser Salonu'nda yapılacak. Açılış galasında fotoğraf ve resim sergisi, ağaç ve el sanatları sergisi ziyaretçilere açılacak.

2 Haziran 2006 Cuma günü Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nda, 3 Haziran Nişantaşı Maçka Parkı'nda dünyaca ünlü grup ERİSİONİ gösteri yapacak. Dünyanın bir çok yerinde gösterileri ile nefes kesen grup Türkiye'ye ilk defa geliyor. Kısa zamanda grup Avrupa ve tüm dünyanın tanıdığı bir grup haline gelmiştir. Gösteri yaptığı tüm mekanları dolduran grup danslarıyla başarılı koreografisiyle benzer gruplar içerisinde en iyisi.

3 Haziran 2006 Cumartesi günü saat 16:00-24:00 arası, Nişantaşı Parkı'ndaki kapanış töreninde Bayar Şahin, İberya Özkan ve Kafdağı Grubu ile Gürcü derneklerin folklor ekipleri ile Gürcüstan’dan Parmak Tiyatrosu , Pandomim Tiyatrosu, Kartuli Hmedi - Folklor Ekibi, Davulcu Çocuklar ve Erisioni katılacak. Konuklara Gürcü Mutfağı sunulacaktır. Kapanış töreninde ayrıca mangalda hazırlanan “Haçapuri” (Gürcü peynirli pide) ikram ediliyor.

Detaylı bilgiyi bu organizasyona resmi olarak katkıda bulunan Chveneburi.Net adresinden alabilirsiniz...

Hiç yorum yok: