Çarşamba, Mayıs 03, 2006

Can erik, canım erik...


Meyveyi, hem de her çeşidini çok severim.. Ama yaz meyvelerinin yeri bir başkadır benim için, özellikle de erik... Bütün bir sene hasretle bekler ve yemeğe doyamam... Özellikle de Sapanca'nın can eriğinin tadı bir başka olur..


Fotoğraflar geçen hafta sonu annemlerin bahçesinde çekildi... Tahmin ediyorum 15-20 gün kadar sonra bu erikler, şimdi olduklarının 2 katı iriliğinde, ağzınıza layık bir sululuk ve tatlılıkta olacaklar..


Ve tazecik marulların etrafında dans eden taze soğanlar.. Ve naneler.. Özellikle yazın bahçe şenleniyor.. Doyumluk olmasa da tadımlık olarak ekilen sebzeler sofraya ayrı bir renk ve lezzet katıyor..
Bu kütüğün üzerindeki çiçekler çilek meyvesine ait.. Bu ağaç kütüğü yaşlanıp da kuruyunca kesilen bir erik ağacına ait.. Bir vakit sonra bu kütüğün arka tarafında küçük bir çilek tarhı oluşturuldu ve enteresan bir şekilde kütük de bundan nasibini aldı.. Ve gördüğünüz üzere bize çilek vermeye başladı.. Çilekler meyvelerini verdiği vakit hem çilek tarhındaki, hem de kütükteki çileklerin fotoğraflarını çekmeye çalışırım..
Fırsat bulursam bir ara çiçek bahçesinin de görüntülerini eklemeye çalışacağım...

Hiç yorum yok: