Salı, Mayıs 30, 2006

Çengelköy, Salacak

Pazar günü balkon sezonunu açtık ve kahvaltımızı balkonda yaptık.. Ardından evi biraz toparladık ve kendimizi dışarı attık.. Kuleli Balıkçısı'nda erken bir akşam yemeği (17:00 - 18:00 suları) yeriz niyetiyle Çengelköy'e gittik..


Oturduktan sonra farkettik ki bizim Kuleli Balıkçısı el değiştirmiş, adı da Rigel olmuş.. Çengelköy'de denize sıfır olan bu restaurant insanın keyifle, saatlerce oturabileceği bir yer.. Tahmin ediyorum kış aylarında da içerideki salonda oturmak keyifli olacaktır.. İştah açıcılar, salatalar ve tabii ki balık.. Sofraya gelen herşey gerek sunumu, gerekse lezzetiyle son derece memnun ayrılmamızı sağladı Rigel'den..

Çengelköy'den sonra da soluğu Salacak'ta aldık.. Salacak'ta denize karşı çay yudumlamanın keyfini tarif edemem... İstanbul'da en sevdiğim ve beni dinlendiren yerlerden biri Salacak, diğeri de Salacak'ın hemen karşısındaki tarihi yarımadadır.. Ve buralarda vakit nasıl geçtiğini anlamadan geçmektedir benim için.. Nihayetinde saat 21:30 civarı Salacak'tan ayrıldığımızda sadece çay yudumlamış ve çok az konuşmuştuk ama yine de vakit çok çabuk geçmişti..


Hiç yorum yok: