Cumartesi, Temmuz 29, 2006

Çin Makarnası

Bazen vaktim dar olduğunda, mutfağa fazla vakit ayırmak istemediğim zamanlarda birkaç çeşit yemek yerine doyurucu tek bir çeşit yemek yapıyorum ki, çin makarnası da (egg noodle) onlardan biri..
Aldığım noodle (markası Dolco Gold Brand olan Çin'den ihrac edilen bir ürün) paketinin arkasındaki tariften esinlensem de ben evdeki malzemelerle ve birazda aklıma estiğince yaptım.. Nasıl mı?

Malzemeler:
* 6 parça çin makarnası (egg noodle)
* 1 kase ince ve jülyen doğranmış havuç
* 1 kase ince ve jülyen doğranmış kabak
* 2 kase doğranmış mantar
* 2 parça tavuk (ben 2 parça tavuk bonfile kullandım)
* 10 sap ince doğranmış frenk soğanı (şiniklav)
* 2 diş sarımsak
* z.yağı (naturel sızma)
* soya sosu

Yapılışı:
* Kaynayan suya makarnalar atılır ve 6 dk. kadar haşlandıktan sonra süzülüp kenara alınır..

* Ayrı bir tencerede z.yağı kızdırılır havuçlar eklenir ve 1-2 yağda çevrilir.. Ardından frenk soğanının yarısı, sarımsaklar ve akabinde kabaklar eklenir..

* Sebzeler diri sotelendikten sonra mantar ilave edilir..

* Bu arada tavukları ince kestikten sonra önce haşlıyorum ve haşlama suyuna biraz soya sosu ilave ediyorum.. Haşlanan tavukları daha sonra çok az z.yağında yüksek ateşte pişiriyorum..

* Sebze tenceresinde mantarlar suyunu verip biraz pişince biraz tuz ve soya sosu ekledikten sonra, önce diğer tarafta pişirmiş olduğum tavukları, sonra da haşlanmış ve süzülmüş makarnaları ekleyip yüksek ateşte makarnalar tüm sosa bulanana kadar hızlıca karıştırıyorum..

* Servis tabağına aldığım makarnanın üzerine kalan frenk soğanlarını serpiştirdikten sonra da afiyetle yiyoruz..

NOTLAR: Evde olmadığı için soya filizi ve biber ekleyemedim oldukça yakışıyor bu makarnaya.. Normalde Çinliler susam yağı kullanıyorlar, ama bana çok ağır geldiği için ben vazgeçemediğim sızma zeytinyağımdan şaşmıyorum..

Bir de eğer tavukları haşlamadan direkt olarak kızartıyorsanız, ayrı bir tencerede uğraşmadan havuçlardan önce z.yağında tavukları pişirip sonra sebzeleri ekleyerek de pişirebilirsiniz..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

meraba çok güzel görünüyor makarna en kısa zamanda mutlaka denicem bu tarifi çin makarnasını bende çok severim teşekkürler tarif için

Adsız dedi ki...

çok güzel