Perşembe günü dolapta duran Girit kabaklarıyla dolma yapmaya niyetlendim, iç artınca acilen marketten sakız kabağı alındı ve kardeş kabaklar pişirildi.. Çok farklı değil ama işte benim dolmalarımın tarifi..
Malzemeler:
- 7 adet Girit kabağı, 2 adet sakız kabağı
- İç Malzeme:
- 1 bardak dolusu pirinç, iyice yıkanmış ve suyu süzülmüş
- 1 bardak dolusu kıyma
- 4 adet orta boy soğan, ince doğranmış
- 1-2 yemek kaşığı sızma z.yağı
- 1 tatlı kaşığı dolusu acı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 1-2 tatlı kaşığı reyhan (kurutulmuş yeşil reyhan)
- 1-1,5 tatlı kaşığı karabiber
- 1 ölçü tuz
- 2 adet suyu sıkılmış ve küp küp kesilmiş domates
- Kabakların üstüne koymak için halka kesilmiş domates..
İç malzemelerin hepsi karıştırma kabına konulur ve iyice karıştırılır..
Yıkanmış ve içi oyulmuş kabaklara iç pay edilir.. Yayvan bir tencereye dizilen kabakların üstlerine 1 er dilim domates konur, Girit kabaklarının şapka gibi duran üst kısımları da domates dilimlerinin üstüne konur..
1 tatlı kaşığı salça 1 kase dolusu suda iyice ezilir.. 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı eklendikten sonra tencereye kenarından eklenir.. Su dolmaların yaklaşık olarak yarısına kadar gelmeli.. Önce harlı ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alınarak toplamda 45 dk-1 saat kadar pişirilir.. (Dolma içi piştiyse tamamdır..)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder