Cumartesi, Temmuz 01, 2006

Kabak Kardeşler..

Perşembe günü dolapta duran Girit kabaklarıyla dolma yapmaya niyetlendim, iç artınca acilen marketten sakız kabağı alındı ve kardeş kabaklar pişirildi.. Çok farklı değil ama işte benim dolmalarımın tarifi..

Malzemeler:
- 7 adet Girit kabağı, 2 adet sakız kabağı
- İç Malzeme:
- 1 bardak dolusu pirinç, iyice yıkanmış ve suyu süzülmüş
- 1 bardak dolusu kıyma
- 4 adet orta boy soğan, ince doğranmış
- 1-2 yemek kaşığı sızma z.yağı
- 1 tatlı kaşığı dolusu acı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 1-2 tatlı kaşığı reyhan (kurutulmuş yeşil reyhan)
- 1-1,5 tatlı kaşığı karabiber
- 1 ölçü tuz
- 2 adet suyu sıkılmış ve küp küp kesilmiş domates
- Kabakların üstüne koymak için halka kesilmiş domates..

İç malzemelerin hepsi karıştırma kabına konulur ve iyice karıştırılır..
Yıkanmış ve içi oyulmuş kabaklara iç pay edilir.. Yayvan bir tencereye dizilen kabakların üstlerine 1 er dilim domates konur, Girit kabaklarının şapka gibi duran üst kısımları da domates dilimlerinin üstüne konur..
1 tatlı kaşığı salça 1 kase dolusu suda iyice ezilir.. 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı eklendikten sonra tencereye kenarından eklenir.. Su dolmaların yaklaşık olarak yarısına kadar gelmeli.. Önce harlı ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alınarak toplamda 45 dk-1 saat kadar pişirilir.. (Dolma içi piştiyse tamamdır..)

Hiç yorum yok: