Perşembe, Nisan 12, 2012

Mantar Çorbası



Mantar çorbası en sevdiğim çorbalardan biridir.. Bu çorbanın tarifini Portakal Ağacı sitesinden aldım.. Makarna (ben şehriyeyi tercih ettim) ekleme fikrini ise Sibelin Kahvesi  sitesinden.. Makarna mantar çorbasına hem kıvam verdi hem de lezzet.. 

Çorbada kullanılan malzemeler:
  • 500g kültür mantarı
  • 2 yemek kaşığı organik tereyağı
  • 4 yemek kaşığı organik beyaz un
  • 1lt soğuk su
  • Tuz, karabiber
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tel şehriye
  • Pul biber ve dereotu
                                                     
Hazırlanması:
Çorbayı yapacağınız tencerede yağı ve unu kavurun. Daha sonra suyu ekleyin ve pütür olmaması için iyice karıştırın.. Su kaynayınca önceden ince ince dilimlediğiniz mantarları ve tuzu ilave edip yaklaşık 20 dakika pişirin. Daha sonra tel şehriyeyi ekleyin, şehriyeler yumuşadıktan sonra sütü ekleyin. 1 taşım kaynatıp altını kapatın. taze çekilmiş karabiber, pul biber ve eğer seviyorsanız dereotu ile servis yapın. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: