Çarşamba, Mart 28, 2012

Pancar Yemeği...


Pancar rengi ve tadı ile beni büyüleyen bir lezzet... Bizim evde en çok çiğ olarak salatalara dilim olarak katılır veya rendelenir.. Özellikle rendelendiğinde salata suyuna karışan lezzetiyle oğlanları da ekmek banmaya teşvik eder.. 


Bu güzelim pancarlar Göztepe deki organik pazardan alındı.. Nadire Hn.ların tezgahındaki son demetti.. Kereviz, pancar gibi sebzelerin yaprakları var ise çok seviniyorum.. Babaannem 'çarhala' dediği pancar yapraklarını bol soğan ile kavurur ve sadece tuz ve karabiber ile tatlandırırdı..
Ben yemeğini yapmayı tercih ettim..


Kullandığım malzemeler: 
- 2 orta boy organik soğan 
- 4 diş organik sarımsak
- Tabii ki 1 demet sapları ile yıkanmış organik pancar yaprağı
- 2 kaşık kendi yaptığım domates sosu
- 1 kaşık organik domates salçası
- 2 yemek kaşığı organik ince bulgur
- 1 avuç haşlanmış organik nohut
- 3 yemek kaşığı sızma z.yağı ve deniz tuzu ile karabiber..

Soğan ve önce yapraklarına göre pişme süresi biraz daha uzun olan pancar saplarını çok az suyla pişirmeye başlıyorum... 4-5 dk. kadar sonra z.yağı, salça, sarımsakları ve sosu ekliyorum.. 1-2 dk. kadar sonra doğranmış yaprakları, nohutu ve bulguru ekliyorum.. Üzerine çıkacak kadar sıcak su ekliyorum.. En son pişmeye yakın biraz deniz tuzu ve karabiber ekliyorum..
Piştikten sonra da yukarıdaki gibi enfes ev yoğurdu ile beraber yiyoruz..

Bu arada siz de yoğurdunuzu evde yapıyorsunuz değil mi? Eğer yapmıyorsanız mutlaka deneyin. Hazır yoğurtlar gibi boğazınızdan zorla gitmiyor, annemin tabiriyle içinizi yıkıyor ev yapımı yoğurtlar..
Afiyet olsun..
                                                       

Hiç yorum yok: