Cuma, Nisan 13, 2012

Çocukların Sağlıklı Beslenmesi ve Günlük Organik Süt


Hangi sütü kullanacağımız gerçekten bir karmaşa haline geldi.. Aslında herşey öyle değil mi? Eskiden sebze - meyveler mevsimlerine göre sofralarımızda yer alırken, şimdi insanlar her mevsim bulabilirsiniz ve alabilirsiniz seçeneğini kullanıyorlar.. 

Biz kendi mutfağımızda elimizden geldiğince mevsimlerin getirdikleriyle yetiniyor, doğal veya organik ürünlere erişmeye çalışıyoruz.. Özellikle oğlanlardan sonra daha da dikkat etmeye çalışıyoruz..

3,5 yaşındaki ikizlerimizin sudan sonra en çok tükettikleri içecek süt.. Her ikisi de sabah ve akşam olmak üzere günde 2 sefer süt içiyorlar.. Bu demektir ki sadece ikisinin günde içtiği süt 1 lt.. (annelerin dikkatine günde çocuklara önerilen süt miktarı max. 500 ml.) Tabii mutlaka her gün yoğurt yiyorlar.. Bazen muhallebi veyahut puding de yapılıyorsa düşünün tükettiğimiz süt miktarını..

Sütte birincil tercihimiz her ne kadar güvenilir mandıra sütleri olsa da İstanbul da bu her zaman erişim sağlayabildiğimiz bir seçenek olmuyor maalesef.. Ondan sonraki tercihimiz ise yukarıda gördüğünüz günlük organik sütler.. (en arkadakiler oğlanların henüz çimlenmemiş çim adamları:) Özellikle yayınlamak istedim, böyle bir alternatif olduğunu bilmeyenler de görsün diye.. Tire Süt Koop. ve Elta Ada organik günlük süt üretimi yapıyorlar.. Cumartesi Şişli deki organik pazardan, Çarşamba günleri ise Göztepe deki organik pazardan almaya çalışıyorum.. İkisinin de içiminden ve mayaladığım yoğurtlardan son derece memnunum.  Çok zorda kaldığımızda bilinen  markaların günlük sütleri ise son tercihimiz oluyor.. UHT sütlere gelince onları kapıdan içeri sokmuyoruz.. Duamız organik üretim yapan mandıraların artması:) Organik üretim yapan, satan, ulaştıran herkese ise minnettarım, varolsunlar ve daha da çoğalsınlar:)
Sağlıcakla kalın, ve lütfen sağlıklı beslenmek için çabalayın...

NOT: Bu sütleri bazı büyük marketlerde ve organik ürünler satan dükkanlarda da bulabilirsiniz..




Hiç yorum yok: